Zoek rond postcode

U bevindt zich hier:    
Zorgokee

Zorgokee

7.9 / 10.0
(145 stemmen)
Hartenvier 2
5683DS Best
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0499370302
Fax: (+31) 0499377032
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@zorgokee.nl
51.5112555.396815
145 3.989406779661 7.9
Gemiddelde waardering uit 145 stemmen

Bedrijfsomschrijving

Zorgokee is een professioneel erkend Zorgbureau voor begeleiding en ondersteuning aan kinderen, jongeren en/of (jong)volwassenen met autisme, ADHD en/of een licht verstandelijke beperking op basis van een PGB of Zorg in Natura (ZIN). Zorgokee is een actieve organisatie die meerdere zorgproducten in haar zorgpakket heeft om u daarmee zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn..

Ons motto is;

‘vandaag een vraag, morgen een antwoord en volgende week een oplossing!’

Wat kunt u van ons verwachten?

1. Praktisch pedagogische thuisbegeleiding..
Bedoeld voor gezinnen met kinderen die geïndiceerd zijn voor pedagogische ondersteuning en/of begeleiding in de thuissituatie. De hulp en ondersteuning kan variëren van structuur aanbrengen in de dag, zoeken van vrijetijdsbesteding, ondersteunen in de schoolsituatie tot verzorging bieden aan het kind. De zorgvraag van het kind of de jongere en de ouders samen bepalen hoe de ondersteuning eruit gaat zien. De ‘klik’ met de persoonlijke begeleider is hierbij van groot belang!

2. Ouderondersteuning..
Soms hebben ook ouders vragen over, of behoefte aan ondersteuning bij problemen in de gezinssituatie. Hiervoor kan een van de ouderbegeleiders van Zorgokee worden benaderd om u met raad en daad bij te staan.

3. Naschoolse opvang..
De naschoolse opvang wordt in 2 leeftijdsgroepen aangeboden. Dit is tijdens schooldagen tot uiterlijk 19.30uur. De kinderen en jongeren wordt geleerd om te gaan met hun beperking. Het activiteitenaanbod is gericht op persoonlijke leerdoelen. Actieve en creatieve programma’s, samen sporten, spelen, maar ook samen koken komen hier aan bod. Zorgokee heeft hiervoor meerdere locaties. In St. Oedenrode op de eigen hoofdlocatie ‘de Donkershoeve’, in Best en in Aalst-Waalre op mooie locaties in de bossen. En tenslotte ook in Tilburg en Helmond. Wij beschikken desgewenst over een eigen vervoersdienst die de kinderen ophalen en thuisbrengen.

4. Weekend- en vakantieopvang..
De weekend- en vakantieopvang wordt geboden aan thuiswonende kinderen en jongeren om de thuissituatie te ontlasten. Daarnaast bieden wij met een uitgebreid activiteitenaanbod mogelijkheden aan de kinderen of jongeren om op een ontspannen manier een leuk weekend of vakantie met andere ‘bijzondere’ kinderen door te brengen. Hierbij is veel aandacht voor leerdoelen. Het juiste klimaat, structuur, relatieaanbod en situatiehantering zijn daarbij belangrijk. Het is noodzakelijk dat kinderen en jongeren zich hierbij prettig voelen en kunnen ontspannen. Zich veilig voelen binnen een vaste eigen groep met vaste bekende begeleiders is hierbij eveneens van belang.

5. Dagactiviteiten in weekenden en vakanties..
Voor veel kinderen en jongeren met autisme of ADHD is een leuke weekend- en/of vakantie-invulling een groot probleem. Om die reden organiseert Zorgokee voor verschillende leeftijdsgroepen Adventure & Thrill dagen in de weekenden en vakantieperiodes. Grenzen verleggen, samenwerken en plezier maken zijn het uitgangspunt bij deze A&T dagen. Het is goed om ook samen met hen positieve en leuke ervaringen te hebben.

6. Actieve tiener- en vrijetijdsclub..
Iedere twee weken komt een vast groepje van maximaal 8 kinderen en jongeren voor een clubbijeenkomst naar de Donkershoeve of naar het MFA ‘Het Kruispunt’ in Tilburg of naar Helmond. Samen met het vaste team van ervaren begeleiders worden op en rond de locatie van 9.30 tot 16.00 uur samen leuke en actieve dingen gedaan. Structuur, voorspelbaarheid, duidelijkheid en visualisatie staan hierbij voorop voor een veilig en vertrouwd klimaat om samen een ‘vriendenkring’ op te bouwen

7. Consulent voor Zorgtrajecten en PGB-bemiddeling
Heeft u ook zo’n moeite om de weg te vinden in de doolhof van ‘Zorgland Nederland’? Behoefte aan een luisterend oor? Een ervaringsdeskundige die weet wat het is om een bijzonder kind te hebben en u vervolgens de weg kan wijzen? Die u ondersteunt bij het aanvragen van een PGB of u helpt bij het bezwaar maken tegen een indicatiebesluit? Zorgokee heeft hiervoor een eigen deskundige Zorgconsulent die u graag hierbij helpt. Een eerste consult voor een nieuwe cliënt is bovendien kosteloos. U kunt met haar een afspraak maken via het kantoor.

8. Ondersteuning en begeleiding op school
Medewerkers met eventueel een onderwijsbevoegdheid, kunnen desgewenst in de klassensituatie ondersteunen en begeleiden op basis van het PGB. Direct ‘naast’ het kind geeft dit ontlasting in de klassensituatie en duidelijkheid voor het kind. Ook scholen kunnen hiervoor bij ‘rugzakkinderen’ onze hulp inroepen.

9. Ambulante begeleiding voor (jong)volwassenen
(Jong)Volwassenen (vanaf 18 jaar) kunnen door hun gedrag of beperking zorgen voor belasting en problemen in normale (thuis)situaties. Hierdoor kunnen grote spanningen ontstaan. Zorgokee helpt deze (jong)volwassenen die geïndiceerd zijn voor begeleiding in dergelijke (thuis)situaties. De (zorg)vraag van de cliënt bepaalt uiteindelijk hoe de hulpvorm eruit gaat zien en Zorgokee stemt in overleg hierop de begeleiding af.

10. Begeleide gezinsvakanties op onze camping de Donkershoeve.
Behoefte aan rust op vakantie in een prettige landelijke omgeving terwijl wij de zorgen voor uw bijzondere kind even overnemen? Dit kan desgewenst op ons eigen vakantiecomplex de Donkershoeve in St. Oedenrode. Zie voor informatie over dit complex ook www.donkershoeve.nl.

Hoe verloopt de aanmelding?
Als door Bureau Jeugdzorg of het CIZ een persoons-gebonden budget (PGB) is toegekend voor één van de bovenstaande zorgproducten van Zorgokee kunt u vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsafspraak maken voor verdere informatie. Ook verwijzers kunnen gebruik maken van onze diensten op basis van Zorg in Natura (ZIN). Indien deze kennismaking positief verloopt, worden, evt. in overleg met de ouders/verzorgers, afspraken gemaakt over de opvang en/of begeleiding. Dit wordt schriftelijk vastgelegd in een zorgovereenkomst.

Locaties
Weekend- en vakantielocatie
De Donkershoeve aan de Ollandseweg 119 in
St. Oedenrode is onze centrale weekend- en vakantielocatie. Ze straalt rust en ruimte uit. Met het grote speelterrein, de speeltuin en de visvijver en allerlei voorzieningen direct in de buurt, de ideale plek voor onze kinderen en jongeren. Daarnaast gebruikt Zorgokee ook andere locaties voor de weekend– en vakantieopvang in de regio en het buitenland.

Op welke locatie kunt u terecht?
 St. Oedenrode: onze hoofdvestiging de Donkershoeve aan de Ollandseweg 119
 Tilburg: in het MFA gebouw ‘Het Kruispunt’ aan het Sabelhof 12.
 Helmond: naast school de Hilt in ’t Alvermanneke
 Aalst-Waalre: in het scoutinggebouw midden in het buitengebeid in de bossen
 Best: in de Scoutingblokhut aan de Boslaan

Waar kunt u ons bereiken?
Kantoor Brabant (alle zorgproducten)
Hartenvier 2, 5683 DS Best
Tel. 0499-370302 Fax. 0499-377032
K.v.K. 17191167
www.zorgokee.nl Mail: info@zorgokee.nl

Kantoor Zeeland (ambulante begeleiding (jong)volwassenen)
Oude Rijksweg 4, 4339 BC Nieuw en St Joosland
Tel. 0118-606884

Zorgokee voor zorg op maat!


Kenmerken

Type kinderopvang:
Naschoolse opvang
Gespecialiseerde opvang en begeleiding voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis, ADHD en/of een licht verstandelijke beperking

Plaats een review

In de buurt gevonden

Korein Kinderplein Jansenstraat(8.2/10.0)0.4km
Best - Secr L Jansenstraat 5
Wij zijn een super gezellige BSO voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar...meer...
Type kinderopvang: BSO
 
 
Stichting Peuterspeelzalen Best(8.0/10.0)0.6km
Best - Burgemeester Notermansstraat 29A
 
 
Villa Knots(8.0/10.0)0.7km
Best - Populier 44
Mijn naam is Doinja Groet en ik werk als zelfstandig ondernemer in de gastouderopvang. Voor meer informatie over mijzelf en de mogelijkheden wat betreft de opvang, neem een kijkje op mijn website: www.villaknots.nl!...meer...
Type kinderopvang: Gastouder
 
 
Gastouderbureau Roodkapje H. v/d Velden(8.2/10.0)0.7km
Best - Salderes 36
 
 
De Kikkertjes(8.0/10.0)0.7km
Best - Populier 19
Hallo ik ben Marian Goossens en ik ben een gastouder. Ik werk als zelfstandige onder de vleugels van Click gastouderbureau.Ik vang kindjes op in een huiselijke sfeer in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.Ik werk op Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag van 7:30 tot 18:00Als u meer informatie wilt, bel me...meer...
Type kinderopvang: Gastouder
 
 
Noma Jovi(8.0/10.0)0.8km
Best - Goudenregen 1
 
 
Click Gastouderopvang Franch & Free(8.2/10.0)0.8km
Best - Rembrandtlaan 5
 
 

Plaatsen in de buurt

Boxtel - Breugel - Eindhoven - Liempde - Nuenen - Oirschot - Sint-Oedenrode - Son - Veldhoven - Wintelre
Kinderopvang Spot is onderdeel van Xind Media - Privacy verklaring - Aanmelden kinderopvang - Contact