Zoek rond postcode

Kinderopvang- Gastouderbureau Pinkeltje Balkbrug

Kinderopvang- Gastouderbureau Pinkeltje Balkbrug

8.1 / 10.0
(8 stemmen)
Hoofdweg 15
7707RB Balkbrug
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0523649030
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtwilma@gastouderbureaupinkeltje.nl
52.6183216.349678
8 4.0668953687822 9 8.1
Gemiddelde waardering uit 8 stemmen

Bedrijfsomschrijving

De Kinderopvang

Kinderopvang Pinkeltje in Balkbrug en Nieuwleusen : groene opvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar

Kinderopvang Pinkeltje staat voor groen, ruimte, ontwikkeling, puur en liefdevol. We zijn een groene kinderopvang omdat we het grootste gedeelte (als het weer het toelaat) van de dag buiten zijn; activiteiten, eten en zelfs slapen voor de kleintjes gebeurt zoveel mogelijk buiten. Kinderen hebben bij Pinkeltje veel ruimte. Dit geldt voor zowel de hoeveelheid buitenruimte als voor de ruimte om te ontwikkelen. Ontwikkeling staat voor de rijke leeromgeving die het kind ten alle tijden aangeboden krijgt. De omgang en band die gecreëerd wordt met de kinderen is puur en liefdevol.

KERNACTIVITEITEN
Kinderopvang Pinkeltje heeft een aantal kernactiviteiten waarin zij excelleert. Het contact met de natuur is daar een voorbeeld van, maar ook de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), de dagelijkse muziekactiviteit, zelfredzaamheid, voeding en buiten slapen.

Kinderopvang Pinkeltje staat voor kleinschalige groene kinderopvang.Wat houdt dit in?

De kinderen in een natuurlijke omgeving op te laten groeien, waar ze hun eigen grenzen leren bepalen en ze respect voor de natuur en anderen personen kunnen krijgen. De bewegingsarmoede en vetzucht nemen op het ogenblik alleen maar toe, wij willen daar verandering in brengen. Iedereen weet dat buitenspelen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Buiten spelen kinderen op een andere manier doordat de ervaring van ruimte, weer, natuur, licht, grond en ondergrond een heel andere is waardoor het spel en onderzoek van kinderen verschilt met die in de binnenruimte. Binnen en buiten spelen vraagt andere vaardigheden en biedt andere mogelijkheden. Om een paar voorbeelden te noemen. Buiten zijn andere geuren en kleuren. Buiten nodigt uit tot grotere grovere en snellere bewegingen (rennen, hinkelen, fietsen), tot ontdekken van levende en dode natuur (insecten, vogels, planten, vlinders, vallende bladeren, dorre bloemen), tot omgaan met en ontdekken van de mogelijkheden van wisselende en minder te beïnvloeden omstandigheden zoals licht, schaduw, zon, koude, regen, sneeuw en wind (over je schaduw springen, sneeuw eten, regen op je tong, blaadjes vangen, windmolentjes, slingers in de boom). Buiten liggen de materialen voor het oprapen, verschillen de associaties van die binnenshuis wat inspireert tot fantasiespel, tot grote dingen ondernemen en met je handen creëren. Er ontstaat bekendheid met natuurlijke bouwstoffen, kinderen leren meten en schatten en doen spelenderwijs technisch, mathematisch en ruimtelijk inzicht op.

Het gastouderbureau:

Pinkeltje is in 1986 van start gegaan met kinderopvang aan huis, naast de opvoeding van onze eigen kinderen.        
Doordat de vraag zo groot was en we de kinderen niet meer in eigen locatie konden plaatsen, hebben we een gastouderbureau op gezet.
De kennis en ervaring die we in al die jaren hebben op gedaan, is onontbeerlijke bij gastouderopvang, zo kunnen we ouder en gastouder goed adviseren tijdens de verschillende fases van de opvang zodat de kinderen  een goede basis hebben voor de basisschool.
Naast de bemiddeling organiseren we  trainingen en thema-avonden en wordt u bij gestaan bij allerlei verschillende vragen over opvoeding,belasting en wettelijke vraag stukken.
Bij inschrijving krijg u volgens afspraak bezoek van een medewerkster waarin alles wordt besproken aangaande de opvang.
U staat er niet alleen voor ,u krijg gratis profesonele hulp bij vragen of problemen.

Kenmerken

Kenmerken:
Aandacht
Activiteiten
Begeleiding
Beleid
Dagdeel
Ehbo
Enthousiasme
Ervaring
Flexibiliteit
Groepsruimte
Inspectierapport
Kleinschalig
Kwaliteit
Leren
Liedjes
Opvoeden
Pedagogisch
Peuter
Risico-inventarisatie
Ruimte
Schoolvakanties
Speelgoed
Spelen
Spelletjes
Taalontwikkeling
Tekenen
Toezicht
Tuin
Uitstapjes
Veiligheid
Verantwoordelijkheid
Verzorgen
Zorg
Zorgvuldig
Type kinderopvang:
24-uurs kinderopvang
BSO
Dagopvang
Dagverblijf
Gastouder
Kindercentrum
Kinderdagverblijf
Kinderopvang
Naschoolse opvang
flexibele kinderopvang
Vakantieopvang
Verlengde dagopvang
Voorschoolse opvang

Reviews

Plaats een review
|
Een aanrader voor alle kinderen uit de omgeving.
Pinkeltje is een plek waar kinderen onder begeleiding van lieve,creatieve enthousiaste en betrokken leidsters ongedwongen uitgedaagd en gestimuleerd worden om zichzelf te ontwikkelen. De kinderen zijn buiten zodra het weer het toe laat en hebben daar alle ruimte en attributen om zich alleen of samen te vermaken. Ik heb mijn dochters er nooit met tegenzin naar toe gebracht en heb altijd met plezier staan toe kijken hoe leuk alle kinderen het hebben. Mijn dochter wil er iedere dag wel naar toe. Wat Pinkeltje als organisatie betreft ze hebben zeker het afgelopen jaar laten zien dat zij zich blijven inzetten om zich te ontwikkelen en te groeien. De communicatie is open, transparant en er word met je meegedacht.Kortom genoeg reden voor ouders om er eens een kijkje te gaan nemen om te ontdekken of het bij je past.
-VVE, dieren, HBO geschoolde leidsters, veel activiteiten voor de kinderen maar ook voor de ouders, muziekles
Overal is wel eens wat en de meeste dingen zijn op te lossen door er over in gesprek te gaan.
Waardering:
5.0 10.0
|
geweldige opvang
Pinkeltje is een geweldige opvang, een betere dan dit kun je je niet wensen, tenminste zo ervaren wij dit. Onze zoon heeft er enorm veel geleerd, vooral qua vve gebied, wat toch heel prettig werkt wanneer ze naar de basisschool gaan. Super dat ze de hele dag buiten zijn, daar heb ik thuis echt geen tijd voor, daarom is het juist zo fijn dat ze bij Pinkeltje allemaal kunnen doen. als ik mijn zoon kom ophalen zijn de kleren niet meer zo schoon, des te meer reden om aan te nemen dat ze zich super vermaakt hebben. De leidsters die er lopen, zijn zulke lieve leidster en die ook zo ondernemend zijn. Ik lees hieronder iets over liegen, ik vind juist dat de leiding allemaal heel eeriljk en open zijn over alles. Oja mijn kind heeft ook wel eens rode billen gehad, maar tja dat gebeurt thuis ook wel. ps. wat is er nu leuker dan buiten samen picknicken met de kinderen, ik vind dit juist geweldig dat dit kan.
er werken veel leidster met hbo niveau, de ruimte, buiten spelen, huiselijk, warmte, liefdevol, open en eerlijk.VVE
Waardering:
5.0 10.0
|
Eerlijke, open opvang waarbij je kind op nummer 1 geplaatst wordt.
Ineens staan hier drie negatieve reacties op, wat volgens mij helemaal onterecht is. Mijn kinderen gaan met veel plezier naar de opvang. Ze zijn lekker veel buiten en hier sta ik achter. Ik ga niet met mijn kinderen buiten eten als het niet boven de 20 graden is. Bij Pinkeltje doen ze dat wel en ik vind dit juist super goed! Ze bevriezen heus niet! En dat ze liegen is al helemaal niet waar. Omdat één leidster een fout gemaakt heeft (die vervolgens direct ontslagen is) betekent niet dat de hele kinderopvang slecht is. Pinketje heeft alle ouders op de hoogte gehouden via de mail. Ik kan dus juist alleen maar zeggen dat ze open en eerlijk zijn. Al met al ik vind het een goede opvang en ben zeer tevreden.
veel buiten, dieren, vve, open en eerlijk.
locatie, je moet wel een stukje rijden.
Waardering:
5.0 10.0
|
een slechte opvang waar veel gelogen word
deze opvang zou ik persoonlijk nooit aanraden. Hier word veel gelogen en dat weet uit eigen ervaring.
Waardering:
1.0 2.0
|
een fijne opvang voor je kind
de leidsters zijn heel erg betrokken bij het kind, ze zijn veel bezig met zelfredzaamheid van de kinderen.VVE ( voor en vroegschoolse ontwikkeling staat hoog in het vaandel, als vanaf dat de kinderen komen wordt er aan de ontwikkeling gewerkt en niet pas vanaf 3+
muziekeles, VVE,liedevol, zelfredzaamheid stimuleren, veel buiten, veel met de natuur bezig,de kinderboerderij
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
supergoed
Wij als echte buiten mensen hebben bewust gekozen voor Pinkeltje. We vinden het mooi dat ons kind lekker kan ravotten in de buitenruimte die Pinkeltje te bieden heeft. Natuulijk komt ons kind dan ook wel eens met vieze kleren thuis, logischerwijs doen we ons kind dan ook standaard schone kleren mee en stoeren laarzen aan. Pinkeltje is druk bezig met het ontwikkelen van kwaliteit doormiddel van o.a. VVE ofwel voor en vroegschoolse educatie. Er word bewust gekeken naar de ontwikkeling van mijn kind en zo word deze dan ook gestimuleerd, iets wat ik als ouder belangrijk vind. Nog belangrijker, alles gebeurd spelenderwijs. Niets moet en alles mag qua activiteiten die de leidsters aanbieden.
ruimte, groen, dieren, lieve leidster, super kwaliteit
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
een liefdevolle opvang
de leidsters zijn erg lief voor mijn zoontje en dochtertje en ze hebben ook alle tijd als ik iets wilt weten dan maken ze tijd ervoor. echt geweldig. het is een lekker kleine opvang, mijn kindjes kennen ook alle kinderen van de opvang. daar sta ik echt van te kijken. dat is echt zo leuk om te zien. de vve dat is voor bereiding op de basisschool, ik wist eerst niet wat dat betekende, maar even uitleg gevraagd. en dat vond ik al helemaal geweldig. de diertjes hebben ze ook, dat vond ik zo schattig. ze leren daar veel over de natuur en er wordt warm eten aangeboden, voor mij ideaal.
liefdevol voor kinderen en ouders vve gericht superpluspunt veel activiteiten tijd voor ouders diertjes veel in de natuur
Waardering:
5.0 10.0
|
geweldige kinderopvang
Kinderopvang Pinkeltje, een echte aanrader. Wat een ruimte en speelmogelijkheden voor kinderen. Mijn kinderen vinden het geweldig en ze kmoen hartstikke veel buiten, wat tegenwoordig toch al minder gebeurd. Ze doen zulke leuke activiteiten met kinderen en de natuur. Leuke lieve leidsters die er echt voor de kinderen zijn. En ze bieden zelfs warm eten aan, dat is voor mij persoonlijk super ideaal. Ook werken ze aan vve, al vast een voorbereiding op de basisschool.
natuur, liefdevol, buiten zijn, diertjes.
Waardering:
5.0 10.0
|
een fijne zorgzame opvang
van jongs af aan gaat ons kind naar Pinkeltje. het is een geweldige opvang. de kinderen zijn veel buiten en leren zo veel over de natuur. de leidsters zijn lief en oprecht. Ons tweede kindje gaat straks ook naar Pinkeltje. De kinderen kunnen buiten slapen,wat een geweldig initiatief, dit is zo gezond.
Pinkeltje denkt mee met de ouders
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

stichting Welluswijs, kindcentrum Balkbrug Wennest(8.4/10.0)3.7km
Balkbrug - Van Hemertstraat 16
Stichting Welluswijs is een organisatie die zich inzet voor het welzijn en opvang van kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Dit gebeurt door te werken aan gerichte ontwikkelingsstimulering in een doorgaande ontwikkellijn met het onderwijs en andere (zorg)partijen rond het jonge kind. We bieden...meer...
Kenmerken: Aandacht, Ervaring, Leren, Zorg, ...
 
 
Stichting Welluswijs, kindcentrum Balkbrug CNS(7.8/10.0)4km
Balkbrug - De Omloop 2
Stichting Welluswijs is een organisatie die zich inzet voor het welzijn en opvang van kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Dit gebeurt door te werken aan gerichte ontwikkelingsstimulering in een doorgaande ontwikkellijn met het onderwijs en andere (zorg)partijen rond het jonge kind. We bieden...meer...
Kenmerken: Leren, Risico-inventarisatie, Spelletjes, Toezicht, ...
Type kinderopvang: BSO, Kinderdagverblijf, Naschoolse opvang
 
 
Vereniging Peuterspeelzaal IJhorst "De Reestrakkertjes"(8.0/10.0)6.1km
IJhorst - Kamperfoeliestraat 4-a
 
 
Kinderdagverblijf 't Hummelhof(8.2/10.0)6.4km
Nieuwleusen - Kon. Julianalaan 14
 
 
De Boerderij(8.0/10.0)6.6km
De Wijk - Commissieweg 25-a
 
 
kinderopvang Pinkeltje(8.2/10.0)6.7km
Nieuwleusen - Zandspeur 91
Kinderopvang Pinkeltje staat voor groen, ruimte,ontwikkeling, puur en liefdevol. We zijn een groene kinderopvang, omdat we het grootste gedeelte van de dag buiten zijn; activiteiten, eten en zelfs slapen voor de kleintjes gebeurt zoveel mogelijk buiten. Kinderen hebben bij Pinkeltje veel ruimte. Dit...meer...
Kenmerken: Begeleiding, Ruimte, Uitstapjes, Veiligheid, ...
Type kinderopvang: BSO, Dagopvang, Kindercentrum, Kinderopvang, ...
 
 
J. Postmus(8.2/10.0)7.5km
Dedemsvaart - Lepelaarweg 59
 
 

Plaatsen in de buurt

Alteveer Gem De Wolden - De Wijk - Dedemsvaart - Ijhorst - Kerkenveld - Koekange - Nieuwleusen - Ommen - Rouveen - Staphorst
Kinderopvang Spot is onderdeel van Xind Media - Privacy verklaring - Aanmelden kinderopvang - Contact